Sud & SOL

Frankrijk - Cap d'agde

Cap D'agde in Frankrijk

Onze chalet bevindt zich op ca. 50 meter van de Middellandse zee, op een Mediterraans park van 12 hectare in de gemeente AGDE, in het departement Hérault, regio Languedoc-Roussillon, waar o.a. fantastische wijnen vandaan komen. 

Agde

Het oude Griekse stadje Agde en zijn badplaatsen Cap d’Agde, Le Grau d’Agde en Rochelongue, is een gemeente van ongeveer 20.000 inwoners, direct gelegen aan de Middellandse Zee, op ongeveer 1100 kilometer van Nederland. 
Agde is één van de oudste steden van Frankrijk en heeft zich in de loop der jaren in Le Cap d’Agde omgevormd van een traditioneel zuid Frans plaatsje naar een vakantiebestemming van allure, met prachtige jachthavens, brede zandstranden en talloze vertiermogelijkheden. Dit alles is op een stijlvolle wijze gedaan, zonder dat dit teveel is uitgemond in een soort kermis, die andere badplaatsen langs de Middellandse Zee nog wel eens kunnen kenmerken.

 

Omgeving

Naast de prachtige, brede stranden met fijn, goudgeel zand, heeft deze omgeving nog veel meer te bieden. In Agde staat een fraaie kathedraal, die leunt tegen de rivier de l’Hérault. Diverse musea, allerlei leuke winkels en een regionale weekmarkt (donderdag) waar het een feest is om rond te kijken. In Cap d’Agde is het fameuze Aqualand een must om met de kinderen te bezoeken en voor de golfers is er op een steenworp afstand de “Le Cap d’Agde International Golfcourse”, een prachtige 18 holes golfbaan. Nog dichterbij staat een mooi overdekt zwembad, waar u tegen betaling, bijvoorbeeld bij wat minder mooi weer, kunt gaan zwemmen. Wilt u paardrijden? Aan het eind van de straat vindt u een grote manege.
Omdat de omgeving niet erg heuvelachtig is kunt u hier genieten van prachtige fietstochten.

Uitstapjes

Dag uitstapjes zijn fantastisch te maken naar o.a.  het vissersplaatsje Sète, waar u in de haven een grote hoeveelheid visrestaurantjes vindt. Montpellier, de parel van de Hérault,  met een warm kloppend stadshart en een keur aan historische gebouwen. Een bezoek aan de middeleeuwse vestingstad Carcassonne is een onvergetelijke ervaring, Béziers met supermarkten die elkaar in omvang en in aanbod overtreffen, de beroemde sluizen van Fonserannes in het Canal du Midi, de grotten iets verder het binnenland in en – heel imposant – de grootste brug ter wereld bij Millau.

Boek nu jouw droomvakantie